Blogi, Yleinen

Ruokapöytä helposti netistä – mitä kannattaa ottaa huomioon pöytäostoksilla?

15.8.2023

Ruokapöytä, tuo kodin sydän, palvelee parhaimmillaan vuosia ja muuntuu monenlaisiin tilanteisiin. Millaisia pöytiä valikoimastamme löytyy ja millainen sinulle sopisi?

Ruokapöydän valinnassa painavat niin materiaalit, käyttötarkoitus kuin tilakin. Jatkettava pöytä on aina hyvä vaihtoehto, sillä parhaimmillaan pöytä muuntuu muutaman hengen arkipöydästä sukujuhlien pitopöydäksi, kuten Skovbyn #23-ruokapöytä.

 

Skovby #24-ruokapöytä

 

Pieni ruokapöytä pieneen kotiin, jatkettava jättipöytä juhliin

Skovby on valmistajistamme se, jonka valikoimasta löytyy pöytäratkaisu niin kaupunkiyksiöön kuin koko suvun juhliinkin. Jos et ole tutustunut tanskalaisen Skovbyn valikoimaan vielä, kannattaa tehdä se nyt! Pieneen kotiin sopiva siivekkeellinen #101-ruokapöytä sisältää säilytystilan, säädettävässä #30-pöydässä on nostovaraa 64-110 cm sekä jatkopala, ja ikisuosikki #33-pöytä sisältää mekanismin, jolla pyöreä pöytä avautuu kauniisti jopa seitsemän hengen illallispöydäksi.

Kun tilaa verkkokaupasta suurta huonekalua, voi jännittää, vastaako tuote toiveita ja mielikuvaa. Käydään läpi muutamia asioita, jotka auttavat sinua onnistumaan pöytäostoksilla.

 

Bodahl Extreme-ruokapöytä Colorado-jalalla

 

1. Massiivipuiset pöydät

Valikoimastamme löytyy paljon erityisesti tammesta valmistettuja massiivipuisia ruokapöytiä. Esimerkiksi Bodahl Møblerin pöytien kannet ovat eurooppalaista massiivitammea, joka on käsitelty öljyvahalla. Pöytien leikkaus ja pintakäsittely on rouhea ja näyttävä, ja pinnassa näkyvät selvästi aidon puumateriaalin ominaisuudet, kuten värinvaihtelut, oksankohdat ja juonteet. Jokainen massiivipuinen pöytä on yksilö, joka palvelee hyvin hoidettuna jopa vuosikymmeniä. Massiivipuisen pinnan voi aina hioa ja öljytä uudelleen. Tämä voi kuulostaa työläältä, mutta itse asiassa öljyäminen 1-2 kertaa vuodessa riittää yleensä hyvin. Hiomista tarvitaan vain, jos pöytään on päässyt syntymään jälkiä. Suosittelemme Softcaren laadukkaita hoitotuotteita myymillemme pöydille ja löydät myymälöistämme myös muut huonekalujen hoitoaineet.

Massiivipuinen pöytä voidaan käsitellä myös lakalla, kuten Rowicon Fred-lankkupöytä. Meiltä löytyy muuten suosittu 205 cm pitkä Fred-pöytä, jota ei saa muualta! Pöytä on toki saatavilla myös pyöreänä 160 cm halkaisijalla. Lakkapintaa ei tarvitse käsitellä uudelleen, mutta puun yksilölliset ominaisuudet ja materiaalin rouheus näkyvät myös siinä. Lakkapinnan hoidossa kannattaa huomioida, että nesteet ja rasvat tulisi pyyhkiä pinnalta pois nopeasti, etteivät ne pääse vahingoittamaan lakkapintaa. Myös lakkapintainen massiivipuupöytä on mahdollista käsitellä uudelleen, jos käytön jäljet alkavat haitata. Alkuperäisen lakkapinnan voi hioa pois ja lakata pöydän uudelleen.

 

Rowico Yumi-pöytä ja Carmen-tuolit, valkopesty

 

2. Viilupintaiset pöydät

Viilupintainen ruokapöytä on yleensä massiivipöytää edullisempi vaihtoehto. Se sopii ostajalle, joka etsii tasaista pöytäpintaa, jossa puun rouheudet eivät häiritse silmää. Viilupintaisen pöydän kansi on usein valmistettu MDF-levystä ja siinä on ohut viilu päällä. Useimmat viilupintaiset pöydät on käsitelty lakalla. Lakkapinnalta kannattaa pyyhkiä kosteus ja rasvatahrat nopeasti pois, jotta ne eivät vahingoita lakkausta. Astioiden ja vaasien alla kannattaa käyttää alusia.

Viilupinta ei ole samalla tavalla uudelleen käsiteltävissä kuin massiivipuinen pinta. Yleensä puuviilu on vain muutaman millin paksuinen ja mikäli siihen tulee vaurio, kannattaa korjaus teettää ammattilaisella. Pienet viat pöytäpinnassa voi peittää sopivan sävyisellä puuvahalla tai maalitussilla.

 

Skovby #33-ruokapöytä ja #825-tuolit, juhlamalli

 

3. Laminaatti pöydän kansimateriaalina

Laminaattipöytä on erittäin kestävä vaihtoehto, jota voimme suositella lämpimästi lapsiperheisiin ja tiloihin, joissa pöydän tulee kestää kulutusta. Laminaattipinta kestää hyvin iskuja ja astioiden siirtelyä. Emme kuitenkaan suosittele käyttämään pinnalle hankaavia pesuaineita tai pyyhemateriaaleja. Hoito-ohjeet löydät täältä.

Useimpiin Skovbyn pöytiin on saatavissa valkoinen korkeapainelaminaattinen kansi tai musta nanolaminaattikansi. Lisäksi #33-pöydän juhlamalliin on saatavissa pehmeät trendivärit vihreä ja nutmeg.

Nanolaminaatti on kestävin laminaattimateriaali, josta pienet naarmut ovat häivytettävissä silitysraudalla tai ihmesienellä. Lue ohjeet täältä! Mikäli laminaattikansi ei ole tarjolla verkkokaupassa, saat tilattua sen myymälöistämme sekä palvelunumerostamme p. 0290 024024.

 

Rowico Taransay-ruokapöytä, vaalea travertiini-kivi

 

4. Kivipöydät

Syksyn 2023 trendi ovat kivikantiset pöydät. Rowicon valikoimiin ovat hiipineet marmori- ja travertiinikantiset sohvapöydät, mutta samoja materiaaleja on saatavissa myös ruokapöydissä lisääntyvässä määrin. Rowicon Taransay-pöytä yhdistää kauniisti massiivipuiset jalat kivikanteen, kun taas Natuzzin Libra-pöytä tuntuu uhmaavan painovoimaa kauttaaltaan marmorisella olemuksellaan.

Kivipintojen hoidossa on hyvä muistaa, että marmori ja travertiini ovat huokoisia materiaaleja. Rasvatahrat voivat päästä imeytymään kiveen ja aiheuttaa värjäytymiä. Siksi pinta kannattaa käsitellä suoja-aineella ennen pöydän käyttöönottoa. Kumppaniltamme Softcarelta löytyy täsmäratkaisu myös tähän.

 

Cattelan Italia Stratos-pöytä

 

5. Muut materiaalit ja mittatilauspöydät

Lasia, keinomarmoria, keramiikkaa… Vaihtoehtoja riittää! Mikäli et saanut tästä artikkelista kattavaa vastausta pöytätarpeisiisi, kannattaa kääntyä asiantuntevien suunnittelijoidemme puoleen. Meiltä saat tilattua myös suomalaisen Lamuksen puusepäntyönä valmistettavat mittatilauspöydät! Kun pöytä valmistetaan juuri sinulle, saat täsmälleen sitä, mitä etsit ja mitä tilasi kaipaa. Materiaali- ja kokovaihtoehdoista on vain pieni osa esillä verkkokaupassamme, koska mittatilaustöissä muokattavuus on ääretöntä.

Onnea oikean pöydän etsimiseen ja monia ikimuistoisia hetkiä! Tutustu koko pöytävalikoimaamme täältä >>>