Blogi, Yleinen

Kodin valaisimet ja parhaat valaistusratkaisut

1.8.2023

Kaipaako kotisi pientä piristystä? Joskus sisustus ei kaipaa suuria muutoksia, vaan oikeat valaisimet tuovat uutta ilmettä ja kaivattua viimeistelyä tilaan.

Olipa suosikkisi spottivalo tai himmeä tunnelmavalaisin, tuttu sisustus saa uutta ilmettä helposti sopivilla valaistusratkaisuilla. Valaisimien valinnalla ja sijoittelulla saat tuotua esiin huoneiden parhaat puolet. Kokosimme suunnittelijoidemme parhaat vinkit valaisimien valintaan.

 

Valaisin Grönlund Curve-lattiavalaisin

 

1. Valaise tila tarpeen mukaan

Oikein valitut valaisimet sopivat käyttötarkoitukseensa. Valitse kirkas ja voimakas valaistus työskentelytiloihin, kuten keittiöön ja työhuoneeseen. Pehmeämpi ja himmeämpi valaistus taas sopii rentoutumiseen tarkoitettuihin tiloihin, kuten makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Valitse valaisimien kirkkaus ja sävy sen mukaan, millaista tunnelmaa haluat luoda kuhunkin tilaan.

Valon sävy ilmaistaan Kelvin-asteikolla. Nyrkkisääntönä on, että mitä matalampi Kelvin-luku on, sitä lämpimämpi on valon sävy. 2700 Kelvinin LED-valo on lämmin, kun taas yli 5000 Kelvinin valo on sävyltään kylmä. Esimerkiksi useimmissa Secto Designin valaisimissa ei ole polttimoa valmiina, vaan voit hankkia valaistustarpeeseen parhaiten sopivan polttimon.

 

Secto Design Atto 5000 -riippuvalaisin

 

2. Valitse energiatehokkaat valaisimet

Valitse LED-valaisimet, jotka kuluttavat vähemmän sähköä verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin tai halogeenivalaisimiin. Energiatehokkaat valaisimet säästävät sähköä ja kestävät pitkään. LED-polttimoiden valikoima on nykyään hyvin laaja, joten tyylistä ei tarvitse tinkiä! Myös kauniita filamenttipolttimoita on saatavissa LED-versioina useissa eri sävyissä. Oma Amber-polttimomme on lämpimän meripihkan värinen.

Lisäksi useiden valaisimien teho on säädettävissä. Trion himmennettävät valaisimet toimivat tavallisella seinäkytkimellä ja valaistusteho on säädettävissä 100, 50 tai 25 prosenttiin tilanteen mukaan. Lisäksi löydät meiltä useita TRIAC-himmennettäviä valaisimia Valaisin Grönlundin mallistosta. Triac-himmennin toimii portaattomasti pyöritettävällä säätimellä.

 

TRIO Leavy-valaisin

 

3. Yhdistele erityyppisiä valaisimia

Yhdistelemällä kattovalaisimia, lattiavalaisimia, seinävalaisimia ja pöytävalaisimia voit luoda kiinnostavia valaistuskerroksia ja korostaa kodin arkkitehtuuria. Erilaiset valaisimet myös tarjoavat mahdollisuuden vaihdella valaistusta tilanteen ja tarpeen mukaan. Nykyisin on tarjolla älykoti-sovelluksia, joiden avulla valaisimien käyttäminen on helppoa.

 

Valaisin Grönlund Piano-valaisimet

 

4. Sijoita ja suuntaa

Sijoita valaisimet niin, että ne palvelevat käyttötarkoitustaan parhaiten. Työtiloissa, kuten keittiössä ja työhuoneessa, valaisimet kannattaa sijoittaa suoraan valaistavien alueiden yläpuolelle. Tunnelmallisempien tilojen valaisuun voi hyödyntää epäsuoraa valaistusta, kuten valaisimia, jotka suuntaavat valonsa katon tai seinän kautta.

Valaisimien valitsemiseen paras lähtökohta on aina asukkaan oma tyyli. Nykyaikaiset ja tyylikkäät valaisimet voivat tuoda modernia ilmettä tilaan, kun taas klassinen tai maalaisromanttinen valaisin voi luoda lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Sinun kotisi on sinun viihtymistäsi varten. Halutessasi voi aina saada sisustusapua sisustussuunnittelijoiltamme. Ammattilaiset osaavat kysyä oikeat kysymykset ja auttavat sinua hahmottamaan omaan makuusi parhaiten sopivat ratkaisut.

Pääset tutustumaan valaisinvalikoimaamme tästä >>> Hyviä ostoshetkiä!

Ps. Muistathan, että KAIKKI Secton, Grönlundin, Trion, Richmondin ja Finvalon valaisimet ovat tilattavissa meiltä! Kysy myymälöistämme valaisinta, jota et löytänyt verkkokaupastamme.

 

Valaisin Grönlund Meukow-riippuvalaisin