Blogi, Yleinen

Sohva netistä: 5 vinkkiä onnistuneeseen ostokseen

29.8.2023

Odotatko sitä hetkeä, kun kuljetusliike kaartaa pihaan uusi, upea sohvasi kyydissään? Sohvan tilaaminen netistä on kätevää!

Onnistut varmasti ostoksissasi ja uusi sohva vastaa täydellisesti odotuksiasi, kun lukaiset tämän artikkelin.

 

Furninova Paso Doble -divaanisohva

 

1. Sohvan käyttötarkoitus

Tuleeko sohva lapsiperheeseen vai julkiseen tilaan? Etsitkö sohvaa lemmikkitalouteen? Käyttätarkoitus asettaa raamit niin koko- kuin materiaalivalinnoillekin. Lapsiperheen sohvan on hyvä kestää niin hyppyharjoituksia kuin majanrakennusleikkejäkin. Pestävät ja irrotettavat päälliset ovat tärkeä ominaisuus lapsi- ja lemmikkikodeissa. Meiltä löytyy useita sohvamalleja, joissa myös runkokangas on irrotettavissa ja pestävissä.

Lemmikkikodin ja julkisen tilan sohvan on tärkeää olla helppohoitoinen ja kestävä. Tyylistä ei tarvitse kuitenkaan tinkiä. Verhoilukangasta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota Martindale-lukuun, joka kertoo kankaan hankauskestävyydestä. 15 000 on matala luku, kun taas Martindale 100 000 kertoo siitä, että kangas on erittäin kestävää ja tiivistä. Pilling-luku taas kertoo kankaan nyppyyntymisestä, 5 on paras lukema. Käyttämämme kankaat ovat huippuluokkaa. Voit vielä suojata verhoilun ennen käyttöönottoa Softcaren suojasuihkeella. Erityisesti vesipohjainen suojasuihke on turvallinen käyttää kaikissa ympäristöissä.

 

 

2. Sohvan toimitusaika

Juhlat tulossa? Löydät valikoimastamme tilaussohvat muutaman viikon toimitusajalla sekä nopeat varastoerät pikaisella, muutaman arkipäivän toimitusajalla. Esimerkiksi Furninovan Smile Day -sohva on tyylikäs, miellyttävä ja klassinen valinta, joka sopii tilaan kuin tilaan!

Mikäli sohvalla ei ole niin kiire vaan haluat pohtia eri materiaalivaihtoehtoja, kannattaa tulla pistäytymään myymälässämme. Verkkokaupassamme on esillä nimittäin vain pieni osa kaikista valmistajiemme tarjoamista verhoiluvaihtoehdoista. Mittatilaussohva on takuulla sellainen kuin haluat! Mikäli asut kauempana myymälästä, kannattaa tiedustella mahdollisuutta saada kangasnäytteitä kotiin. Lisätietoja saat verkkokaupan asiakaspalvelusta.

 

Furninova Smile Day -sohva

 

3. Sohvan materiaalit

Sisällä untuvaa, kylmävaahtoa, memory foamia, verhoiluna kangasta tai nahkaa – näistä ja paljon muusta on sohvat tehty! Mitä nämä moninaiset eri materiaalit ovat?

  • Kylmävaahto on muovimateriaali, jossa ei ole ollenkaan kovaa pintakerrosta. Kylmävaahtomateriaalin tiheyttä säätelemällä voidaan vaikuttaa pehmusteen kovuuteen. Esimerkiksi Furninovalta löytyy kahta eri kylmävaahtokovuutta, kiinteä kylmävaahto sekä EU-kylmävaahto, joka on hieman pehmeämpi. Kylmävaahtoa löytyy useimpien Furninovan sohvien ytimestä.
  • Memory foam eli muistivaahto reagoi paineeseen ja lämpöön, jolloin istuin muovautuu mukailemaan kehoasi ja tekee istumisesta ja pötköttelystä miellyttävää. Esimerkiksi Kibo-sohvassa on memory foam -kerros, kylmävaahtoydin ja lisäksi höyhentäyte, minkä ansiosta sohvalla löhöily on täydellisen ihanaa! Pehmuste palautuu alkuperäiseen muotoonsa, kun nouset sohvalta.
  • Höyhen- tai untuvatäyte on yksi pitkäaikaisista suosikeista. Höyhentäytteinen sohva vaatii hieman enemmän hoitoa kuin kylmävaahto- tai vaahtomuovitäytteinen sohva, mutta vaiva kannattaa nähdä. Mikä voisi olla ihanampaa kuin vaipua esimerkiksi KruunuDesignin Luscious-sohvan uumeniin? Pöyhi untuvatäytteet vähintään kerran viikossa kääntelemällä pehmustetta eri asentoihin ja ravistamalla voimakkaasti. Lue lisää hoito-ohjeita täältä.

 

Natuzzi Editions Portento-sohva

 

4. Moduulisohvat ja uudet verhoilut

Tiesitkö, että laatusohvaan voi tilata tarvittaessa kokonaan uuden verhoilun? Etenkin irtoverhoillun sohvan verhoilun vaihtaminen on helppoa. Furninovan, Interfacen, Shapesin ja useimpien muiden valmistajien sohviin on tilattavissa tarvittaessa kokonaan uusi verhoilu. Esimerkiksi Furninovalla kauttaaltaan uusi verhoilu maksaa pääsääntöisesti noin 50 % uuden sohvan hinnasta. Lisäksi on mahdollista tilata uusi verhoilu esimerkiksi vain yhteen tyynyyn.

Toinen sohvan muokattavuutta lisäävä tekijä on moduloitavuus. Voit lisätä ja poistaa moduuleja sen mukaan, kun elämäntilanteesi muuttuu. Esimerkiksi Rowicon Duncan-sarja on moduloitavissa monipuolisesti. Voit lukea sohvasta lisää valmistajan sivuilta.

 

5. Vinkkaa meille, jos sait paremman tarjouksen!

Löysitkö meiltä bongaamasi sohvan edullisemmin muualta? Kerro siitä meille! Käymme tarjouksen mielellämme kanssasi läpi ja katsomme, mitä voimme asialle tehdä 😉

Tutustu koko sohvavalikoimaamme täältä >>>

 

LOVI Ginger-sohva