Blogi, Yleinen

Ihanat pyöreät ruokapöydät

23.2.2023

Pyöreä ruokapöytä on hyvä valinta moneen ruokailutilaan. Minkä pöydän sinä valitset? Rajatussa tilassa pöydän kulmat eivät estä kulkemista ja istujia mahtuu pöydän ympärille useita. 

Pyöreitä ruokapöytiä on saatavissa jokaiseen tilaan ja tarpeeseen. Pienimmät pöytämme, kuten Cattelan Italian Hugo-pöytä, ovat saatavissa cocktail-koossa halkaisijaltaan vain 80 cm, kun taas suurimmat pyöreät pöydät voivat olla halkaisijaltaan jopa 2 metriä. 

Tarkka pöydänostaja voi laskea pöydän ympärysmitan perusteella, montako tuolia pöydän ympärille mahtuu. Keskimääräinen ruokapöydän tuoli on leveydeltään noin 50 cm ja esimerkiksi 130 cm pöydän ympärysmitta on noin 4 metriä. Mikäli jokainen istuja tarvitsee noin 60 cm tilaa, 130 cm pöydän ympärille mahtuu hyvin mukavasti kuusi istujaa. 

Jatkettava pyöreä pöytä 

Pyöreän ruokapöydän monikäyttöisyyttä lisää ennestään se, että pöydässä on jatkomekanismi. Kestosuosikin asemaan noussut Skovbyn #33-ruokapöytä ei lakkaa ihastuttamasta laadukkuudellaan, kauneudellaan ja helppokäyttöisyydellään. Rowicon Filippa-sarjan pyöreä pöytä on helposti jatkettavissa mukana tulevalla jatkopalalla. 

Uusinta uutta on pöydän korkeudensäätö. Skovbyn #243-sohvapöytä on nostettavissa 70 cm korkeuteen, jolloin se toimii tilanteen mukaan niin sohvapöytänä kuin ruokapöytänäkin. Mikäpä olisi ihanteellisempi ratkaisu pieneen asuntoon kuin korkeussäädettävä pyöreä pöytä! 

Lasia, puuta, laminaattia – ihanat, monipuoliset materiaalit

Pöytää valittaessa materiaalivalinnat tehdään tilan tyylin ja pöydän käyttötarkoituksen mukaan. Pöytiä on saatavissa niin lasikannella, puisella kannella kuin laminaattikannellakin. Laminaattikansi on erittäin kestävä vaihtoehto, joka sopii vaativiin olosuhteisiin ja lapsiperheiden käyttöön. Öljytty pöytäpinta taas vaatii säännöllistä hoitoa ja huolellisuutta nesteiden ja rasvojen kanssa. Lakkapintaisen pöydän kanssa on hyvä huolehtia, että pinta pysyy kuivana ja puhtaana. Lasiset pöytämme on valmistettu kestävästä karkaistusta turvalasista, joten niiden käyttäminen on turvallista. 

Ylellisestä sisustuksesta nauttivan luonnollinen valinta on aito marmoripöytä. Natuzzi Italian Libra-pöytä on jalasta kanteen asti aitoa italialaista Carrara-marmoria. Tämän ylellisemmäksi on vaikea päästä! Paremmaksi pistää lähinnä toinen italialainen design-kalusteiden valmistaja Cattelan Italia, jonka valikoimasta olemme valinneet verkkokauppaamme upeat vaihtoehdot. Myymälöistämme voit tilata edustamiemme valmistajien koko valikoiman. 

Pyöreän pöydän hoito

Ruokapöytä valitaan pitkäaikaiseksi kumppaniksi arkeen ja juhlaan. Huolehtimalla pöydän kunnosta varmistat kumppanin kestämisen vuosiksi eteenpäin. Ruokapöydän kiinnikkeet on hyvä kiristää säännöllisesti. Näin varmistutaan siitä, että pöydän jalat pysyvät suorassa ja pöytä ei pääse keikkumaan. Erityisesti keskelle kiinnittyvän jalan kiinnikkeet on hyvä tarkistaa useamman kerran vuodessa. 

Löydät kattavat ohjeet eri materiaalien hoitoon hoito-ohjeistamme. 

Muistathan, että saat sisustussuunnittelijoiltamme maksuttomat neuvot pöydän valintaan ja sisustuksen suunnitteluun. Tervetuloa ostoksille!