Vastuullisuus

Valinnoillasi voit vaikuttaa

Erilaiset sertifikaatit kertovat tuotteen taustaan liittyvistä vastuullisuuskysymyksistä. Kerromme tällä sivulla, millaisia sertifikaatteja Kruunukalusteen valikoimassa oleville tuotteille on virallisesti myönnetty.

FSC-sertifikaatti

FSC-sertifikaatti

Valitsemalla FSC-sertifikaatilla varustetun tuotteen tuet vastuullista metsänhoitoa.

FSC, eli Forest Stewardship Council, on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö ja vastuullisen metsien käytön sertifikaattijärjestelmä. FSC:n tavoitteena on edistää ympäristön kannalta vastuullista, yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsien hoitoa.

Kun hankit FSC-sertifikaatilla merkityn tuotteen, voit luottaa siihen, että kalusteessa käytetyn puun alkuperä löytyy vastuullisesti hoidetusta metsästä – olipa kyseessä esim. eurooppalainen tammi tai aasialainen tiikki. FSC-sertifioidun tuotteen koko tuotantoketju on jäljitettävissä alusta loppuun, raaka-aineesta aina valmiiseen tuotteeseen asti.

FSC-metsissä monimuotoisuuteen ja suojeluun kiinnitetään huomiota, mikä vaikuttaa positiivisesti muun muassa siihen, että harvinaisten kasvien ja eläinten elinoloja voidaan turvata suojelluilla metsäalueilla.

FSC ottaa huomioon myös sosiaalisia tekijöitä. Esimerkiksi FSC-sertifioidun metsän omistaja takaa, että työntekijät saavat riittävää palkkaa ja turvallisen työympäristön, myös paikallisen yhteisön koulutusta tuetaan. Lisäksi FSC:n avulla voidaan pitää huolta myös alkuperäiskansoille kuuluvista oikeuksista, kuten maan omistus- ja käyttöoikeuksien säilyttämisestä.

FSC:n jäseniin kuuluu maailman johtavia kansalaisjärjestöjä (mm. WWF, Greenpeace, Luonto-Liitto), yrityksiä (UPM-Kymmene, Stora Enso ja Metsäliitto) ja sosiaalisia yhteisöjä (Saamelaisneuvosto ja Kuluttajaliitto). Lisäksi jäsenistössä on mukana metsänomistajia, metsäalan ammattilaisia ja yksityisiä henkilöitä.

Lähde: FSC

Kruunukalusteen valikoimassa FSC-sertifioituja tuotteita on mm. Rowicolla, Furninovalla ja KruunuDesignilla (sohvat).

Katso kaikki FSC-sertifioidut tuotteemme

 

Avainlippu-merkki

Valitsemalla Avainlippu-merkillä varustetun tuotteen tuet kotimaista työtä.

Jo yli 50 vuoden ajan Avainlippu-merkki on viestinyt kuluttajille kotimaisuudesta. Merkki on tae siitä, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa. Avainlippu on mahdollista myöntää, kun tuotteen tai palvelun kotimaisuusaste on vähintään 50 %. Avainlippu-tuotteilla kotimaisuusaste on keskimääräisesti yli 80 %.

Kotimaisuusasteella tarkoitetaan sitä, kuinka paljon suomalaisten kustannusten osuus on tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmaan otetaan mukaan kaikki tuotteen tai palvelun tuotantoon liittyvät kustannukset. Muista merkkiin liittyvistä myöntämisperusteista voit lukea lisää alta löytyvästä linkistä.

Avainlippu-merkki on myönnetty jo tuhansille tuotteille ja palveluille. Merkin käyttöoikeuteen liittyvät tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain.

Lähde: suomalainentyo.fi

Kruunukalusteen valikoimassa on paljon tuotteita, joille on myönnetty Avainlippu-merkki. Näitä tuotteita löytyy mm. VM Carpetin ja Hiipakan mallistoista.

Katso kaikki Avainlippu-tuotteemme
FI70_fi.pngFI71_fi.pngFI72_fi.pngKlarna-logo-pienin.pngaktia.svgalandsbanken.svgdanske-bank.svghandelsbanken.svgjousto.svgmastercard.svgmobilepay.svgnordea.svgoma-saastopankki.svgosuuspankki.svgpivo.svgpop-pankki.svgs-pankki.svgsaastopankki.svgvisa.svg
Back to top