Blogi, Yleinen

Kodin työpiste kuntoon näillä ohjeilla

26.9.2023

Ergonomia kunniaan ja kotitoimisto kuntoon! Kotona työskentely lisääntyy ja oivallinen työpiste mukautuu niin aikuisten kuin koululaisten tarpeisiin. Onneksi meiltä löytyy ratkaisuja jokaiseen tilaan ja tyyliin.

 

Kotitoimisto vai työpiste?

Työskenteletkö vakituisesti kotoa käsin vai onko työpisteen käyttö vaihtelevaa? Onko työpiste myös muiden perheenjäsenten käytössä? Kotitoimistoa suunnitellessa lähtökohtina ovat paitsi nämä seikat, tietenkin myös tila, johon työpiste sijoitetaan sekä oma tyylisi. Katsotaan seuraavaksi, mitä muuta on hyvä ottaa huomioon.

 

Rowico Springdale-kirjoituspöytä

 

1. Säädettävä sähköpöytä vai perinteinen kirjoituspöytä?

Sähköisesti säädettävät työpöydät ovat kokeneet räjähdysmäisen suosionnousun, kun kotona työskenteleminen on lisääntynyt. Korkeussäädettävä pöytä lisääkin ergonomiaa, kun saman pöydän ääressä voi työskennellä monessa eri asennossa. Sähköpöytiä löytyy useampia eri malleja myös omasta varastostamme pikaisella toimituksella. Ergo-pöydän säädettävällä jalalla on 5 vuoden takuu ja Toplux antaa Single-pöydälle 2 vuoden takuun.

Perinteiset kirjoituspöydät eivät ole silti kadonneet mihinkään. Hiipakan Anton-kirjoituspöytä ja Leo-Matti Ojalan Line-kirjoituspöytä löytyvät jo monesta suomalaiskodista. Tämän lisäksi esimerkiksi Rowico tarjoaa useita kauniita vaihtoehtoja, kuten Springdale-kirjoituspöytä, kapea Haddington-pöytä sekä Confetti-konsolipöytä.

 

Håg Tion-työtuoli

 

2. Ergonominen työtuoli

Ergonominen työtuoli tukee selkää ja ohjaa istumaan optimaalisessa asennossa. Connubian Academy-tuoli on kaunis tuoli, jossa on miellyttävä istua. Tuolissa on säädettävä istuinkorkeus ja miellyttävästi rullaavat pyörät. Topluxin Sitool-työtuoli taas soveltuu niin istuvaan, puoli-istuvaan kuin seisovaankin asentoon. Aktiivinen työtuoli muistuttaa vaihtamaan asentoa säännöllisesti, jolloin selkä ja jalat eivät rasitu liikaa.

 

Connubia Academy-työtuoli

 

3. Työskentelytilan valaistus

Valaistus on keskeinen osa hyvää työskentelyergonomiaa. Valaisin Grönlundin Spot-valaisinsarja on kattava ratkaisu koko työhuoneen valaisuun. Tarkasti kohdistuva valo auttaa keskittymään ja välttämään silmien väsymistä. Valaistusta pohtiessa onkin hyvä suunnitella niin ylhäältä tuleva yleisvalo, kohdistettava pöytävalo kuin siirreltävä lattiavalaisinkin.

 

Valaisin Grönlund Spot-valaisin

 

4. Työtilan viihtyisyys

Matto pehmentää tunnelmaa, vaimentaa ääniä ja parantaa työtilan akustiikkaa. Useat VM Carpetin matot kestävät myös työtuolin alla, erityisesti Tweed, Aho, Esmeralda, Balanssi ja Barrakuda sekä muut napakkapintaiset ja tiiviisti kudotut matot.

Huonekasvit ovat toinen tapa piristää kotitoimiston ilmettä. Viherkasvi raikastaa tunnelman ja tuo viihtyisyyttä. Kauniit vaasimme sopivat erityisesti kuivakukka-asetelmille. Löydät lisää vaaseja ja ruukkuja erityisesti Artwoodin ja Richmondin valikoimasta. Kaikki näiden valmistajien tuotteet on mahdollista tilata myymälöistämme sekä myyntinumerostamme p. 0290 024024.

Inspiraatiota sisustamiseen ja työniloa!