Blogi, Yleinen

Terassi talvikuntoon: ulkokalusteiden talvisäilytys

10.10.2023

Samalla kun nautimme kauniista syyspäivistä, syksyn edetessä tulee ajankohtaiseksi ulkokalusteiden säilytys ja kesäpihan valmistelu talvea varten.

 

Kuvassa on Cane-linen Parc-keinutuoli parvekemiljöössä

 

1. Ulkokalusteiden pehmusteiden säilytys

Ulkokalusteiden pehmusteet on suositeltavaa säilyttää kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa. Pehmusteita ei kannata pakata muoviin, jottei niihin pääse muodostumaan homeita. Pestävät verhoilut on hyvä pestä kesän jäljiltä tuotekohtaista pesuohjetta noudattaen. Huolehdithan siitä, että verhoilut ja pehmusteet ovat kuivia ennen kuin pakkaat ne kaappiin tai muuhun tiiviiseen tilaan. Älä kuivaa ulkokalusteiden pehmusteita tai verhoiluja kuivausrummussa.

 

Kuvassa on Cane-linen Sense-ulkosohva ulkomiljöössä

 

2. Polyrottingin säänkestävyys

Laadukas polyrottinki kestää jopa 20°C pakkasta. Kalusteet kannattaa kuitenkin nostaa pihalla sellaiseen asentoon, ettei niiden painoksi pääse kerääntymään paljon lunta, koska sulaessaan ja jäätyessään lumi voi aiheuttaa huonekaluun vaurioita. Sijoituspaikka kannattaa suunnitella myös niin, ettei kevätaurinko pääse porottamaan kalusteisiin liian voimakkaasti. Voimakkaat lämpötilan ja kosteuden vaihtelut voivat vahingoittaa myös polyrottinkikalusteita, joten mikäli mahdollista, kalusteet voi sijoittaa talven ajaksi esimerkiksi katokseen tai autotalliin.

 

Kuvassa on Brafabin Turin-tiikkipenkki vehreässä maisemassa

 

3. Miten tiikkikalusteita säilytetään?

Tiikkikalusteet säilyvät talven yli parhaiten, kun ne suojataan sään elementeiltä. Kalusteet tulisi käsitellä tiikkikalusteille sopivalla, homeenestoainetta sisältävällä hoitoaineella ennen talvisäilytystä. Sopivia tuotteita löytyy niin Brafabilta kuin Softcarelta.

Huolehdi kuitenkin, että huonekalu on täysin kuiva ennen käsittelyä. Mikäli käsittelet kosteaa puumateriaalia, homeitiöt voivat päästä hoitoaineen avulla puun sisälle ja huonekalu ehtii homehtua talven aikana. Mikäli vahinko on päässyt käymään ja huonekalun pinnassa on hometta, massiivipuisen kalusteen voi käsitellä hiomalla ja sopivalla puhdistusaineella.

Brafabin Heavy Duty Cleanerin ja muut puutarhakalusteiden hoitotuotteet saat tilattua myymälöistämme sekä verkkokaupan asiakaspalvelusta.

 

Kuvassa on KruunuDesign Dallas-ulkosohva vehreässä miljöössä

 

4. Aintwood ja metallikalusteet

Aintwood ja nonwood ovat puun näköiseksi käsiteltyä materiaalia, jolle eivät kuitenkaan sovellu puumateriaalin hoitoaineet. Suosittelemme sen sijaan käyttämään tuotteita, jotka sopivat useille eri materiaaleille. Usein tällaiset yleispuhdistusaineet sopivat myös metallipinnoille, joten laadukas hoito- ja suoja-aine on hyvä sijoitus.

 

Kuvassa on kaksi Sackit Cobana-säkkituolia laiturilla

 

5. Muut toimenpiteet

Kaikkien puutarhakalusteiden kiinnitykset on hyvä muistaa kiristää niin kesäkauden alussa kuin ennen talvisäilytystäkin. Mikäli purat kesäkalusteen osiin säilytystä varten, voit laittaa ruuvipussin esimerkiksi teipillä kiinni kalusteen runkoon, jolloin tarvikkeet eivät katoa talven aikana. Varmistathan, että kaluste on uudelleen koottavissa.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun kalusteen käsittely kannattaa tehdä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla työkalulla. Tavallisestä terästyökalusta voi irrota teräspölyä, joka voi saada ruostumattomankin pinnan ruostumaan.

Lue lisää hoito-ohjeita täältä ja shoppaile kodin kaunistuksia kaupassamme.