Blogi, Yleinen

Skandinaavisen sisustustyylin ABC

9.4.2024

Millainen on aito skandinaavinen sisustustyyli? Miten tyyli toteutetaan moneen erilaiseen tilaan ja budjettiin sopivasti? Otetaan selvää!

Kun ajattelee skandinaavista sisustusta, mieleen tulvahtavat valo, luonto ja raikkaus. Sisustuksessa nämä syntyvät vaaleista sävyistä, oikeista valaisinvalinnoista ja siitä, että huonekalujen ympärille jätetään rohkeasti tilaa.

 

Skandinaavinen sisustus | Artwood Reno-sohva ja Brooks-nojatuolit

 

Onko skandinaavinen sisustus pelkkää beigeä?

Skandinaavinen sisustustyyli suosii erilaisia vaaleita sävyjä, joissa on vaihtelua trendien ja tietenkin sisustajan oman maun mukaan. Skandinaavisen sisustuksen voi ilman muuta toteuttaa kauttaaltaan beigenä. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, sillä vaaleassa paletissa on sijaa niin erilaisille harmaille, hiekan sävyille kuin pastelliväreillekin. Voit myös valita tilaan väripilkuksi vaikkapa voimakkaan sävyisen sohvan ja tasapainottaa vaikutelmaa pitämällä muut sävyt hillittyinä.

 

Skandinaavinen sisustus | Honkanen Boho-sohva

 

Tanska, skandinaavisen sisustuksen supervalta

Tanskalaiset osaavat! Pieni maa luo skandinaavisen sisustuksen trendit koko Pohjolaan. Innovation Livingin vuodesohvat ovat löytäneet tiensä useiden asiakkaidemme koteihin ja laatutietoinen sisustaja hankkii ruokailutilaan Skovbyn pöydän ja tuolit. Vaikutelman viimeistelevät upeat Linie Design -matot.

Meidän muidenkaan ei tarvitse hävetä, kuten eturivin brändimme osoittavat. Honkasen Boho-sohva on samaan aikaan viileän linjakas ja vastustamattoman mukava. Nykyaikaiseen tyyliin kuuluu se, että sohva on moduloitavissa ja muokattavissa erilaisten elämäntilanteiden mukaan. Kotimaiselta Interfacelta ja ruotsalaiselta Furninovalta löytyvät sohvaratkaisut aivan joka lähtöön. Moduloitavuutta, irrotettavia ja pestäviä verhoiluja, monia erilaisia täytteitä – kyllä onnistuu!

 

Skandinaavisen sisustuksen ABC | VM Carpet Onni-matto

 

Näin luot skandinaavisen tyylin kotiin

  • Jätä tilaa huonekalujen ympärille, älä ahda tilaa liian täyteen.
  • Panosta toimiviin säilytysratkaisuihin.
  • Valitse luonnonmateriaaleja mattoihin ja muihin pintoihin. Suosi pellavaa, puuvillaa, villaa ja puuta.
  • Huomaa, että valaisin on paitsi valon lähde, myös tärkeä sisustuselementti itsessään.
  • Tuo väriä ja kodikkuutta viherkasveilla ja pienillä väripilkuilla tai yksittäisellä isommalla värielementillä. Valitsemalla sohvan irrotettavalla verhoilulla jätät tilaa muutokselle, jonka voit toteuttaa vaikkapa muutaman vuoden päästä.
  • Valitse sohvaksi moduulisohva tai vuodesohva, jotka tuovat sisustukseen monipuolisuutta ja käytännöllisyyttä.

Miltä näyttää skandinaavinen sisustus vuonna 2024? Ainakin siinä on hiekan sävyjä, kodikkuutta, valoa, kierrätettäviä ja kierrätettyjä materiaaleja sekä ajattomuutta.

Tervetuloa skandinaavisille sisustusostoksille! Aloita täältä >>>